رفتارهای ضدرقابتی و انحصاری اسنپ به حوزه لندتک و BNPL رسید
برای شکوفایی اقتصاد و خصوصاَ در اقتصاد دیجیتال وجود رفتارهای سالم رقابتی از اهمیت فراوانی برخوردار است و بروز رفتارهای ضدرقابتی نه تنها صاحبان کسبوکار و مصرف کنندگان را متضرر خواهد کرد بلکه در بلندمدت نیز سبب کاهش نوآوری خواهد شد. (در روزهای گذشته همکاران ما به ابعاد این موضوع در رسانههای مختلف پرداختهاند)
خصوصا اگر این رفتارها در بازارهای نوظهور و درحال رشد باشند، به مراتب آسیب جبرانناپذیرتری برای رشد کسبوکارها خواهند داشت. پلتفرم یا سوپراپ دارای موقعیت مسلط میتواند با رفتارهای مخل رقابت پذیرندگان و مشتریان را در خود محصور و قفل کند و دیگر رقبا را از صحنه خارج کند. در ادامه هم میتواند با ایجاد موانع ورود به بازار از ورود رقیب جدید جلوگیری کند.
شرکت ازکی وام که در بازار خدمات وامدهی و تسهیلات یاری فعال است، به تازگی به بازار پرداخت اعتباری کوتاه مدت BNPL ورود کرده که یکی از چالشهای این بازار طیفی از رفتارهای انحصاری شرکت SnapPay است و به همین دلیل اقدام به طرح دعوی جهت رسیدگی به این رفتارها کرده است.
مرکز مطالعات توسعه و رقابت (بانا) به عنوان یک مرکز تخصصی میانرشتهای که رسالت خویش را افزایش رقابتپذیری در اقتصاد ایران میداند، در همین راستا به یاری Azkivam | ازکیوام شتافته و با تدوین و تنظیم لایحه حقوقی-اقتصادی ارسالی به شورای رقابت، آثار و نتایج رفتارهای مخل رقابت در بازار لندتک را بررسی کرد.
حال باید دید شورای رقابت بر اساس قانون و مستندات ارائه شده چگونه تصمیم خواهد گرفت تا امیدها به ایجاد اکوسیستمی رقابتی زنده بماند
دیدگاهتان را بنویسید