سبد خرید 0

داستانی از تحول و نوآوری

در سالیان اخیر، گسترش بازارهای نوظهور شامل بازارهای پلتفرمی و دیجیتال و هم‌چنین بروز چالش‌های جدی در زمینه حکمرانی اقتصادی در کشور، سپهر تنظیم‌گری اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده است. در بستر چنین تحولاتی، مرکز مطالعات توسعه و رقابت با بهره‌مندی از دانش فارغ‌التحصیلان برترین دانشگاه‌های کشور، به موفقیت‌های تخصصی چشم‌گیری دست یافته است. راهیابی به بخش نهایی مسابقه سالانه آنتی‌تراست فرانسه ۲۰۲۰، پیروزی در پرونده‌های رقابتی مهم نظیر شکایت تپسی علیه اسنپ و مشاوره به نهادهای سیاست‌گذار و تنظیم‌گر حاکی از توانمندی ما در ارائه خدمات باکیفیت و تضمین موفقیت است؛ توانمندیهایی که با همراهی صاحب‌نظران حوزه‌های اقتصاد، حقوق و سیاست‌گذاری محقق شده است.

مسیری دشوار و اهدافی بلند

از سال‌ها پیش زیربنای اقتصادی کشور تحت فشار مداخلات نامناسب دولتی نظیر قیمت‌گذاری‌ دستوری، ورودهای تعزیراتی و توزیع انواعی از رانت بوده و زمین بازی رقابت میان کسب‌وکارهای خصوصی و دولتی از نابرابری رنج برده است. اما به‌تدریج و در سایه پیشرفت‌ شتابان فناوری، خصوصا نوآوری‌های تحول‌آفرین در اقتصاد دیجیتال، ضرورت حرکت به سمت تنظیم‌گری توسعه‌محور و رقابت سالم بر همگان مشخص شده است. ناظر به این فهم مشترک، مرکز مطالعات توسعه و رقابت یا گروه مشاوره بانا به عنوان یک مرکز مشاوره‌ای تخصصی و علمی در زمستان 1400و با محوریت هسته اولیه‌ای از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ صنعتی شریف متولد شد.

به سوی گسترش رقابت سالم

یکی از ارکان توسعه اقتصادی در دنیا، شکل‌گیری رقابت سالم میان بازیگران بازارهای مختلف است. در ایران نیز به‌مانند بسیاری از کشورها، اصول رقابت اقتصادی در قانون مدون شده و مسئولیت نظارت بر آن به شورای رقابت محول شده است. با وجود برخی کاستی‌ها، چارچوب موجود امکانات گسترده‌ای برای مقابله با رفتارهای ضدرقابتی فراهم کرده که بهره بردن از آن نیازمند تسلط حقوقی و اقتصادی به موضوع رقابت است؛ تسلطی که مرکز مطالعات توسعه و رقابت با تجمیع دانش و تجربه به آن دست یافته است و آن را در خدمت کسب‌وکارهای گوناگون قرار داده است.

در کنار سیاست‌گذاران و تنظیم‌گران

به‌غیر از همکاری با کسب‌وکارها جهت مبارزه با انحصار و رفتارهای ضدرقابتی، مرکز مطالعات توسعه و رقابت همواره نسبت به در اختیار گذاشتن دانش و تجربه خود برای اصلاح رویه‌های سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری در نهادهای عمومی اقدام کرده است. به‌ باور ما، مواجهه صحیح با مخاطرات فعالیت‌های اقتصادی و تنظیم‌گری آن‌ها، به‌ویژه در بازارهای مبتنی بر فناوری‌های نوظهور، بدون بهره بردن از دانش روز دنیا و تعامل با ذی‌نفعان ممکن نبوده و توجه به اولویت رشد اقتصادی و توسعه فناوری در شرایط کنونی ضروری است.

ترویج رویکرد توسعه‌ محور و آموزش‌های تخصصی

مرکز مطالعات توسعه و رقابت در راستای تعهد خود به توسعه اقتصادی و گسترش رقابت، اقدام به برگزاری رویدادهای آموزشی و ترویجی متعددی کرده است. همکاری با طرح شهید احمدی‌روشن بنیاد ملی نخبگان و برگزاری سالانه مدارس تخصصی تنظیم‌گری در حوزه‌های مختلف نظیر رقابت و بازارهای مالی و طراحی رویدادهای رقابتی مسئله‌محور نظیر کاران بخشی از این فعالیت‌هاست. به‌غیر از این رویدادها، مرکز مطالعات توسعه و رقابت در قالب میزبانی نشست‌های تخصصی نیز در مسیر هم‌افزایی و شبکه‌سازی با پژوهشگران، تصمیم‌گران و کلیه دغدغه‌مندان و ذی‌نفعان توسعه اقتصادی و رقابت سالم حرکت کرده است.

فعالیت‌های رسانه‌ای و یادداشت‌های تحلیلی

به موازات دیگر تلاش‌ها، همکاری با رسانه‌های تخصصی و انتشار یادداشت‌های تحلیلی درباره موضوعات روز، همواره در دستور کار مرکز مطالعات توسعه و رقابت قرار داشته و نشان‌دهنده عزم ما در گسترش و ترویج نگاه‌ توسعه‌محور به سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری اقتصادی است. تحلیل‌های کارشناسان مرکز مطالعات توسعه و رقابت در دوماهنامه تخصصی این مرکز «بانا» و همچنین رسانه‌های برجسته‌ای نظیر دنیای اقتصاد، اقتصادآنلاین، پیوست و دیجیاتو به طور مداوم منتشر می‌شوند.

تعهد به آینده

مرکز مطالعات توسعه و رقابت با اتخاذ رویکردی جامع و علمی، به یک نهاد پیشرو در حوزه رقابت و تنظیم‌گری اقتصادی تبدیل شده است. این مرکز با پشتکار و تعهد به دانش و تجربه، به‌دنبال ایجاد بستری برای رونق و رشد رقابت، نوآوری و افزایش رفاه مصرف کنندگان در بازارهای مختلف است. برخی از پروژه‌های انجام شده مرکز مطالعات توسعه و رقابت در اینجا قابل مشاهده است .
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://banaelc.com/?p=12926

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

مرکز مطالعات توسعه و رقابت