راهنمای ثبت شکایت در شورای رقابت بابت عدم صدور مجوز کسب و کار یا اطلاع رسانی مناقصات
فهرست مطالب
Toggleثبت شکایت در شورای رقابت بابت تأخیر یا عدم صدور مجوز کسبوکار
ثبت شکایت در شورای رقابت : طبق قانون، فعالان برخی از کسبوکارهای مشخص باید پیش از شروع فعالیت، از نهادها و سازمانهای صالح مجوز کسب و کار اخذ کنند. روند صدور این مجوزها به موجب قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار»، تسریع شده است و تمامی سازمانها و دستگاههای دولتی و اتحادیه های صنفی مکلف هستند در مدت زمان مشخص به متقاضیان پاسخ دهند و حداکثر ظرف یک ماه پس از دریافت مدارک مربوطه، نسبت به صدور پروانه، مجوز یا عقد قرارداد با متقاضی اقدام کنند. از آنجایی که این نهادها و سازمانها ممکن است در انجام این کارها تأخیر داشته باشند یا به صورتی غیرموجه از صدور این مجوزها و پروانهها خودداری کنند، مرجعی برای شکایات متقاضیان از این نهاد ها پیشبینی شده است. طبق تبصره 2 ماده 7 مکرر قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، امتناع از پذیرش مدارک و درخواست مجوز و تأخیر بیش از حد زمانی مشخص شده، مصداق اخلال در رقابت محسوب میشود. بنابراین، اشخاصی که به دلیل تأخیر یا عدم صدور مجوزهای مذکور قصد شکایت از نهادهای مربوطه را دارند، میتوانند به شورای رقابت مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت کنند.
مرحله 1: ورود به سایت
در مرحله اول، ابتدا با مراجعه به سایت مرکز ملی رقابت به آدرس https://www.nicc.gov.ir برای ثبت شکایت خود وارد شوید. درصفحه نخست سایت (تصویر شماره 1)، از دو مسیر میتوانید وارد مسیر ثبت شکایت شوید.
مرحله 2: انتخاب مسیر ثبت شکایت در شورای رقابت
پس از کلیک بر روی لینکهای مشخص شده در تصویر، شما با تصویر شماره 2 مواجه خواهید شد که درواقع درخواست تایید هویت شخص برای شروع ثبت شکایت در شوراست. در این مرحله از دو مسیر سامانه داخلی شورای رقابت (تصویر شماره 2) و سامانه دولت من (تصویر شماره 3) وجود دارد. پس از وارد کردن شماره همراه خود و کد تایید ارسال شده به آن شماره، وارد مرحله اول ثبت شکایت خواهید شد.
مرحله 3: انتخاب موضوع شکایت
در این مرحله، از شما خواسته میشود تا موضوع شکایت خود را انتخاب کنید. اگر بابت تأخیر یا عدم صدور مجوز قصد ثبت شکایت دارید، گزینة مشخص شده در تصویر شماره 2 را انتخاب کنید.
مرحله 4: انتخاب نوع شکایت
در این مرحله شما باید با توجه به آنچه از سوی سازمان یا شخص مورد شکایت شما اتفاق افتاده است، مانند امتناع از پذیرش تقاضا، امتناع از صدور مجوز یا امتناع از بارگذاری مدارک شما یا تأخیر در صدور مجوز از سوی سازمان مربوطه، نوع شکایت خود را انتخاب کنید. همچنین مشخص کنید که از سوی شخص حقیقی یا حقوقی شکایت خود را طرح میکنید. علاوه بر آن، مشخصات مشتکی عنه را از حیث فعالیت در بخش دولتی، عمومی، خصوصی یا تعاونی را مشخص کنید.
مرحله 5: تکمیل فرم مشخصات فردی
پس از آن، شما باید فرم شماره 2 مربوط به مشخصات فردی خود را برای احراز هویت خود و دریافت اطلاعیههای بعدی پر کنید.
مرحله 6: تعیین مشخصات وکیل
در این مرحله، از شما خواسته میشود که مشخص کنید آیا وکیل یا نمایندة قانونی برای ثبت شکایت خود دارید یا خیر. در صورتی که وکیل دارید نیز از شما خواسته میشود تا مشخصات وی از جمله شماره پروانه وکالت او را ثبت کنید.
مرحله 7: ثبت مشخصات طرف شکایت
در مرحله ششم، باید مشخصات شخص حقیقی یا حقوقی که قصد شکایت از وی را دارید مشخص کنید. حتما پیش از تکمیل این مرحله از صحت اطلاعات مطمئن شوید.
مرحله 8: طرح شکایت و بیان خواسته
در آخرین مرحله، باید با حداکثر 100 کاراکتر، شکایت خود را شرح دهید و همچنین، تاریخ درخواست خود از سازمان مربوط را درج کرده و سپس مدارک مربوط به شکایت خود را بارگزاری کنید. در این فرم شما باید تاریخ درخواست، مدارک ارسال شده، پاسخهای کتبی و شفاهی مرجع تصمیمگیر را توضیح دهید و مدارک مربوطه را نیز ارسال کنید. همچنین به سوالات مربوط به عدم صدور مجوز به دلیل اشباع بازار یا بروز رویه ضدرقابتی پاسخ دهید. همچنین، در صورتی که پیش از طرح این شکایت، به مراجع دیگری رجوع کردهاید باید این مسئله را در این فرم مطرح کنید.
ثبت شکایت در شورای رقابت بابت عدم اطلاعرسانی مناقصات
به موجب تبصره 2 ماده 19 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، کلیه معاملات بخش عمومی موضوع این ماده بدون رعایت حکم ماده 19 (مبنی بر لزوم اطلاعرسانی انجام مناقصات در پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات)، مصداق اخلال در رقابت موضوع ماده (۴۵) قانون اصل (۴۴) است و شورای رقابت موظف است خود و یا با شکایت ذی نفعان، به موارد عدم رعایت حکم این ماده رسیدگی و براساس ماده (۶۱) قانون اصل (۴۴) درباره آنها تصمیم بگیرد.
بنابراین، درصورتی که یکی از دستگاههای دولتی یا عمومی، با وجود لزوم اطلاعرسانی دربارة مناقصات آتی خود، این امر را در پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات درج نکند، اشخاص ذینفع میتوانند از شورای رقابت در این خصوص شکایت کنند.
ثبت شکایت در راستای ماده 19، در مراحل اولیه همانند نحوه ثبت شکایت بابت مجوزهای کسب و کار است با این تفاوت که در فرم پنجم (فرم نهایی شامل شرح شکایت و بیان خواسته) مدارک و شواهد متفاوتی را باید ارائه کنید. همچنین، نوع شکایت نیز در فرم اول متفاوت خواهد بود. در ادامه، تصویر این دو فرم (فرم اول و پنجم) آمده است.
دیدگاهتان را بنویسید